Nieuws

Bijgewerkt op: jul 7Beste allemaal,

Met steeds meer verbazing en onbegrip volgen wij het nieuws omtrent het nieuws dat IJshockey in Nederland, Nijmegen Wolves nog steeds niet heeft geaccepteerd als lid. Zoals jullie wellicht weten is er de voorbije 7 jaar ontzettend veel tijd en energie in het Nijmeegse ijshockey gestoken. Van niets in de 1e divisie zijn wij nu weer trotse supporters. De club is iets overkomen aangericht door 1 persoon…… 1 persoon is echter niet de club.

Retailmodel Wij durven zelfs te stellen, dat de Nijmegen ingeslagen weg en plan van aanpak beide van meerwaarde waren betreffende het ijshockey in België en Nederland. Een nieuwe manier van denken en werken, onder het motto vele kleine sponsoren maken 1 grote. Maar ook een eenduidige uitstraling, zorgen voor herkenning en vooral samen bouwen. Op het gebied van commercie, marketing heeft de club dan ook enorme stappen in positieve zin gemaakt.


Volgens de regels

Door de mooie stappen werd ook de 1e selectie met het jaar sterker. Niet omdat er veel meer geld werd uitgegeven, integendeel. Wij weten dat als we alles op een rijtje zetten, dan stond Nijmegen naar alle waarschijnlijkheid op de 5e plaats als het gaat om het spelersbudget. Maar spelers melden zichzelf aan, omdat wat met de club werd afgesproken, ook werd nagekomen. Dat geld voor werkvergunningen, reiskosten etc. alles volgens de regels. Wij spreken ook regelmatig spelers en horen de positieve verhalen, maar ook verhalen over hoe het elders geregeld is/werd. Ondertussen groeide ook de publieke belangstelling. Langzaam gingen we weer richting de getallen van ooit Heyendaal.


Nieuwe aanwas

De club was al jaren bezig met het realiseren van nieuwe aanwas. Het seizoen dat we met beperkte middelen Herentals twee keer binnen vier dagen op hun baan (dat voor ieders veiligheid sterk verbeterd mag worden) versloegen, groeide de publiciteit, aandacht en uiteindelijk zat ook de schaatsklas weer vol. Het was ons duidelijk dat Nijmegen weer back in business was.


Fraude

Alles begon op z'n plaats te vallen. Tot het moment dat de club met een frauderende penningmeester te maken bleek te hebben. Het is feit dat geen enkele andere bestuurder betrokken was bij zijn praktijken. De club is er ook gewoon slecht vanaf gekomen. Naar schatting is er bij de club zo'n 120K verduisterd. Kortom, helemaal niets gekocht of wat dan ook, de club is zwaar maar dan ook zeer zwaar de dupe geworden. Dat blijkt uit alle onderzoeken van recherche, politie en ook zijn werkgever. Toch wordt er een beeld gevormd dat de club er beter van is geworden. Degene die dat zeggen, kennen absoluut de feiten niet. Wij wel want de club heeft ons tijdens een speciale supportersavond (en sponsoravond) op de hoogte gebracht. Overigens werd het kampioenschap in 2019 behaald, met op dat moment een selectie die twee goede lijnen had en geen vier!!!!!! De fraude kwam de zomer er opvolgend aan het licht. Wat we tijdens het seizoen zagen was dat het vertrek van 3 spelers (vd Schuit, Staps, van Hulten) in december, niet werd opgevuld door nieuwe spelers. Dat was ook al een signaal, van de pijn die de club begon te voelen. Dat we daarna twee keer Luik wisten te verslaan met een sterk uitgedunde selectie was knap en we waren ook enorm trots. Wij weten dat ook de bond vanaf dag 1 op de hoogte is gehouden omtrent de ontstane situatie. We begrepen dat men Nijmegen de ruimte zou geven en men absoluut Nijmegen wilde behouden voor de BeNe league.

De mensen die op dat moment sterk bij de club betrokken waren, hebben slapeloze nachten gehad en ontzettend veel uren ingestoken om de club op de been te houden. Dat terwijl er eigenlijk een eigen vermogen zou moeten zijn. Had de club dit of dat …….. In de wetenschap dat de penningmeester jaarlijks door Register Accountants werd gecontroleerd bij zijn werkgever en hij jaarlijks bewijs van goed gedrag moest aanleveren, dan mag je daar toch als club op vertrouwen? Het betreft dus een faillissement door fraude en Corona, niet door een fout handelen door het bestuur of andere betrokkenen.


Podcast

De Podcast van deze week. Tja woorden als op de blaren zitten, sancties etc. Een speler die niet gepresenteerd had mogen worden. Er wordt ook nog een verwijzing gemaakt naar andere sporten……….

Okay doen wij dat ook: Real Madrid, Barcelona bij elkaar 1,5 miljard schuld en ondertussen de grootste transfers maken en spelen om de grootste prijzen.

Dichter bij huis…. FC Twente en AZ??? Beide kampioen en daarna?

Vervolgens wordt er aangegeven dat de situatie in Nijmegen anders ligt dan in Heerenveen………. klopt stiekem gedrag en willens en wetens de boel in de soep laten lopen is pas echt verwijtbaar.

Dan is failliet – failliet!!! En niet van ze zien nu ook in dat ze bepaalde zaken anders hadden moeten doen. Dat kan Nijmegen nu ook zeggen.

Nee, maar het ijshockey (bond en clubs) gaat een daad stellen, dan pakken we een club waar een frauduleuze penningmeester, aan het werk is geweest. Nogmaals de club had een eigen vermogen gehad als hij zijn werk netjes had gedaan. Overigens de beste man is veroordeeld. Hoeveel meer duidelijkheid willen jullie hebben? Er werd ook nog iets gesuggereerd als zou er onterecht een prijs zijn gewonnen. Hoe kan de persoon die deze uitspraak deed, dat verklaren? Er is niet door een bestuur of vrijwilligers iets negatiefs gedaan, behalve door de penningmeester. Maar dan is er een tegenvraag: Hoe kan een club die een aantal maanden geleden nog een begrotingstekort van 120K had, nu spelers contracteren zonder enige controle of limiet? Dit zal wel weer een uitzondering zijn op de regel zijn, in het nu al lekke licentiesysteem. Maar ook de vraag als het tekort inmiddels was teruggedrongen, wanneer is dat dan ontstaan? Toch niet toevallig een paar jaar daarvoor?

Mogelijk vinden een aantal personen het heerlijk om Nijmegen aan te pakken. Inmiddels is er wel voldoende negatieve beeldvorming en schade aangericht jegens Nijmegen. Wij verwijzen ook nog even naar de bekerfinale tegen Den Haag. Daar is de schuld van de problemen in de Uithof, volledig in de schoenen van Nijmegen geschoven. De feiten (achteraf verkregen vanuit politie en justitie) bewijzen dat de schuld ergens anders lag en maar voor een heel klein deel bij ons Nijmegen. De bus die vooraf werd onderschept zat vol met voetbalsupporters onderweg naar het voetbalstadion en had niets met ijshockey te maken.


Nieuwe start of einde

IJshockey is de voorbije jaren weer enorm gaan leven in Nijmegen. Mooi voorbeeld is dat er een werkgroep van maar liefst 16 mensen is geformeerd. Op basis van aanwezige kennis en wat in de toekomst vooral voorkomen moet worden, zijn er concrete plannen gemaakt. Er is ontzettend veel tijd en energie in de plannen gestoken en die wil men graag komen toelichten. Feedback op de plannen is welkom.

We begrijpen dat de werkgroep al vanaf april een verzoek voor een afspraak met de bond heeft ingediend. Tot op heden heeft die fysieke afspraak met de bond nog steeds niet plaatsgevonden. Ondertussen worden de plannen die Nijmegen indient wel afgeschoten. Onbegrijpelijk, de bond is er toch voor de ijshockeysport = clubs? Durft de bond het niet, maar wil zij Nijmegen eigenlijk het bekende zetje geven?

Het blijft wat ons betreft vreemd dat de nieuwe club Wolves ondanks alle goede plannen en financiële dekking geen licentie krijgt. Als de club geen verwijzing mag maken naar resultaten in het verleden, dan mag een bond dat ook niet doen. Overigens kunnen er dan nog een aantal clubs hun verleden schrappen. Bovendien bewaard multimedia alle positieve en negatieve berichtgeving (faillissementen, begrotingstekorten, roep om hulp etc. etc.). Als we alles op een rijtje zetten is het om te smullen hoe bepaalde personen zichzelf tegenspreken, heerlijk. Wie de bal kaatst……………..

Het niet geven of verstrekken van een licentie komend seizoen betekent uiteindelijk het einde van een roemruchte club. Een club die het Canadese Heerenveen (nu nog steeds afhankelijk van statusspelers en imports) met allemaal Nijmeegse jongens wist te verslaan. Nijmeegse jongens opgeleid door Alex Andjelic, die lange tijd voor heel veel kwaliteit en plezier hebben gezorgd in Nederland. Ook Rotterdam heeft kampioenschappen door die inbreng behaald. Recent heeft ook Tilburg Oberliga baat gehad bij de Nijmeegse inbreng.

Laat het Nijmeegse ijshockey niet stikken en kapotgaan!

De club is bestolen, krijgt geen subsidie en is ook geen enkele sprake van mismanagement. De nieuwe club heeft de dekking sponsors, supporters en vrijwilligers. Wij hopen echt dat jullie in de gaten hebben wat er gebeurt als er geen licentie wordt verstrekt. Volgens ons heeft ook IJshockey Nederland baat bij een BeNe leagueteam in Nijmegen. Nijmegen heeft 1 van de mooiste ijshockeystadions + faciliteiten. Laat de club een frisse start maken en bouwen op basis van de kennis die niet verloren is gegaan. Zet spelers, vrijwilligers en ons als supporters niet in de kou omdat er een fraudeur heeft rondgelopen.


Conclusie

Zonder duidelijkheid op zeer korte termijn, met als mogelijk gevolg dat inschrijven voor de competities niet meer mogelijk is, is het zeer waarschijnlijk einde oefening.

Waar een wil is, is ook een weg. Als de feiten in acht worden genomen, dan is het heel triest voor de Nederlandse IJshockeysport, maar ook de BeNe league dat een club onterecht wordt onthouden van een licentie. De directe negatieve gevolgen voor het Nijmeegse ijshockey zijn enorm!!!!!! Uiteindelijk is het ook heel slecht voor de gehele ijshockeysport, misschien niet komend jaar, maar zeker wel daarna. Het aantal Nederlandse clubs op een behoorlijk niveau daalt naar het niveau van voor de BeNe league. Dat is totaal niet interessant voor sponsors, livestreams etc. Spelers van Nijmegen naar andere clubs………. Wij zijn benieuwd wie de Nijmeegse topspeler al heeft benaderd of gaat halen en vooral hoeveel reiskosten men gaat betalen……..

Dit is geschreven vanuit ons hart, omdat wij ontzettend betrokken zijn, graag weer langs de baan staan. Maar bovenal er liggen goede plannen en het basis fundament gewoon goed is. Een goed gesprek en stevige afspraken en een licentiesysteem zijn volgens ons natuurlijk allemaal akkoord. Maar dat er überhaupt wordt nagedacht over wel of geen licentie of zelfs sanctioneren is onbegrijpelijk. Onze tip: Een licentiesysteem werkt alleen in geval van gelijke ….. gelijke ….. dus ook begrotingstekorten of dekking d.m.v. variabele zoals recettes en horeca, moeten onder de loop worden genomen.

Alleen Nijmegen heeft geleden en geen enkele andere club of bond heeft nadelige gevolgen ondervonden. De mensen die dat roepen, baseren dat niet op de FEITEN. Nu lijkt het dat een beslissing wordt genomen op basis van vooral het onderbuik(je). Hierdoor worden, spelers, vrijwilligers, sponsors en wij als supporters door de eigen ijshockeybond in de hoek gezet. Schandalig! Wij voorspellen dat als de Wolves geen licentie krijgen de club doodbloed. De mensen die deze beslissing nemen, zetten een handtekening onder een direct einde van het topsport ijshockey in Nijmegen en over enkele jaren de jeugd. Dat laatste is doodzonde. De aanwas moet groeien maar we weten 1 ding zeker, dat aantal kan en gaat alleen vanuit ondersteuning (BeNe league team) weer groeien. Nijmegen blijkt nog steeds de enige club te zijn die volledig zelfstandig (zonder ondersteuning RTC) echte topspelers kan opleiden. De sleutel ligt bij jullie!

Supporters Wolves Nijmegen

266 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Dankwoord